Over Trattoria Fantasia


Geschiedenis

Ruim 25 jaar biedt Trattoria Fantasia een warme dosis Italiaanse zon en geest in het centrum van Amsterdam. Het is een traktatie voor de zintuigen zodra je het restaurant binnenloopt: het geluid van een vriendelijke begroeting, de aanblik van een nieuw ontworpen interieur dat in evenwicht staat tussen verfijning en comfort, en de geur van verleidelijke aroma’s van onze authentieke cucina italiana.

Locals en reizigers zijn al lange tijd zowel verrast en verbaasd, vooral als ze eenmaal de smaak van de uitstekende eten bij Trattoria Fantasia proeven. Sfeer, service en smaken komen allemaal samen op een unieke Italiaanse manier, kan dit echt in Amsterdam?

De chef-kok

Onze chef-kok Crudeli is afkomstig uit Toscane en heeft meer dan 30 jaar keuken ervaring. En zoals alle goede Italiaanse koks begeleidt hij persoonlijk de aanschaf van de perfecte ingrediënten tot en met de uiteindelijke presentatie op het bord. Hij gaat zelfs regelmatig terug naar zijn geboortestreek, waar hij lokale producten en hoge kwaliteit pasta selecteert voor de gasten van Trattoria Fantasia. U kunt het verschil proeven.

Wijn

Deze unieke Italiaanse vooruitzichten worden tevens weerspiegeld in onze interessante wijnkaart. Onze wijnen per glas, zowel wit als rood, stil en frizzante, zijn afkomstig uit Emilia-Romagna, een Italiaanse streek waar ze echt weten hoe om te eten - het is het huis van Parmigiano Reggiano en de Prosciutto di Parma. Zij weten ook dat de beste wijnen casual eigenlijk maken voedsel beter smaakt. En onze huiswijnen zeker doen! Wij bieden zelfs een Bardolino rose uit de Veneto per glas, een verfrissend droge wijn koel geserveerd dat is geweldig met allerlei gerechten.

En als je op zoek bent naar een fles te delen, onze wijnkaart omvat zowel de bekende en exotische, in alle prijsklassen. Van een vrolijke en frisse witte Pinot Grigio, een diepgaande en broeierige Barolo, kunnen onze medewerkers u helpen kiezen voor een fles die uw diner ervaring zal verbeteren.

Groepen en evenementen

Terwijl we trots zijn op het creeren van een intieme en romantische sfeer voor twee, of het gezellig maken van een familiediner, Trattoria Fantasia is ook de ideale plek voor feesten en speciale evenementen.
Onze prive kamer biedt plaats aan maximaal 32 gasten. Voor grotere bijeenkomsten bieden we onze in bovenverdieping ruimte met een capaciteit van 72.

Ongeacht het evenement - een zakelijke bijeenkomst, bruiloft, of speciale gelegenheid - het verdient de juiste combinatie van ingrediënten: de perfecte ambiance, attente service met een persoonlijk tintje, en natuurlijk, ongelooflijk lekker eten.
Daarom is Trattoria Fantasia de ideale plek om uw partij plaats te laten vinden. Laat onze medewerkers de last van uw schouders nemen met een professionele aanpak. Wij zorgen voor een perfecte ambiance die uw gasten zich lang zullen herinneren.

Italianen weten al eeuwen dat lekker eten, wijn en gastvrijheid mensen bij elkaar te brengen. Uw gasten uitnodigen bij Trattoria Fantasia is de en na beste oplossing als uw ze niet mee kan nemen op een groepsreis naar Italië!

Reserveren

Wilt u er zeker van zijn dat u een plaats in ons restaurant heeft op het tijdstip dat u wilt dan is het verstandig om vooraf een tafel te reserveren.

Klik hier om een tafel te reserveren.